Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Breaking the patterns

Breaking the patterns

30 Σεπτεμβρίου, 2024
Chania Film Festival , Νέα
0

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα #Breaking the Patterns και απευθύνει πρόσκληση σε καλλιτέχνες που κατοικούν στην Κρήτη να συμμετάσχουν σε αυτό.

Τι είναι;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο του Creative Europe και συνδέει δημιουργικά καλλιτέχνες από την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Το τμήμα του προγράμματος που αφορά της Κρήτη, έχει στόχο να προσφέρει καθοδήγηση και υποστήριξη παραγωγής σε νέους καλλιτέχνες (όχι απαραίτητα σε ηλικία), για την παραγωγή μιας ομαδικής έκθεσης που θα παρουσιαστεί στην πόλη των Χανίων.

Ποιους αφορά;

Έξι καλλιτέχνες εικαστικών, οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών που ζουν στην Κρήτη και έξι καλλιτέχνες από την Ιρλανδία θα δουλέψουν μαζί για μια περίοδο τριών μηνών (από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Απριλίου 2024), για τη δημιουργία των έργων και την παραγωγή της έκθεσης.

Το θέμα;

Η έκθεση έχει ως θέμα το”λιμάνι – port” και εστιάζει στην έννοια του λιμανιού ως τόπος υποδοχής και συνάντησης ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων, ως πεδίο ανταλλαγής και συνδιαλλαγής διαφορετικών πολιτισμών, θρησκειών, ιδεών. Πάνω σε αυτήν την έννοια αναζητούμε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν ένα έργο στο πλαίσιο του project “Breaking the Patterns” και να το παρουσιάσουν στην ομαδική έκθεση που θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο στα Χανιά. Τα έργα που θα προκύψουν θα παρουσιαστούν σε έκθεση στα Χανιά.

 

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP