Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Μικρά Ταξίδια » 1920 – 2020 Walt Disney

1920 – 2020 Walt Disney

23 Νοεμβρίου, 2020
Μικρά Ταξίδια
0

 100 χρόνια μαγείας με τον Κόσμο του Ντίσνεϋ.

Πριν από 100 χρόνια, το 1920, ο κόσμος του κινούμενου σχεδίου έκανε ένα μεγάλο άλμα. Ο νεαρός Γουόλτ Ντίσνεϋ έπιασε την πρώτη του δουλειά ως σκιτσογράφος.

Ήταν 29 Ιανουαρίου 1920, όταν ο δεκαοχτάχρονος Γουόλτ Ντίσνεϋ,  έπιασε δουλειά σαν σκιτσογράφος στην εταιρία Kansas City Film Ad Co. Η εταιρεία που ασχολούνταν με διαφημιστικές ρεκλάμες ήταν η μεγαλύτερη του είδους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο νεαρός Ντίσνεϋ κατάφερε να σχεδιάσει ένα χαρακτήρα κινούμενου σχεδίου σε συνέχειες, οι οποίες με μια μικρή μετατόπιση θα μπορούσαν  να δημιουργήσουν μια ταινία με συνεχή δράση. Ήταν χαρακτήρας για διαφημίσεις εταιρειών.

Το 1923 θα ανοίξει τη δική του εταιρεία στο Χόλλυγουντ. Θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το χώρο του animation. Ο θρυλικός του ήρωας, ο Μίκυ Μάους θα κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά στο μεγάλο κοινό το 1928 και θα αλλάξει την ιστορία των κινουμένων σχεδίων.

Η χρυσή εποχή θα ξεκινήσει το 1934, όταν θα προστεθούν και οι άλλοι αγαπημένοι ήρωες, ο Ντόναλντ Ντακ, η Μίνι Μάους, ο Γκούφη κ.τ.λ. 

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία θα γυριστεί από την εταιρεία Ντίσνεϋ το 1937. Πρόκειται για το παραμύθι Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι. Το τεχνικολόρ και οι νέες μέθοδοι κινηματογράφησης του παραμυθιού θα δημιουργήσουν τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Θα ακολουθήσουν ο Πινόκιο (1940)  και η περίφημη Φαντασία (1940) που ήταν βασισμένη σε κλασική μουσική και εικόνες με όλους τους ήρωες της εταιρείας Ντίσνεϋ. 

Η συνέχεια γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας. 100 χρόνια τώρα ο μάγος Γουόλτ Ντίσνεϋ ανοίγει διάπλατα το παράθυρο στη φαντασία μας…

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP