Νέα - Δελτία Τύπου

Home » CFF edu » 3,2,1 ACTION! ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!

3,2,1 ACTION! ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!

4 Ιουλίου, 2022
CFF edu , Chania Film Festival , Νέα
0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων η καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων του Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το Goethe Zentrum Χανίων. Η κατασκήνωση με τον τίτλο  3,2,1 ACTION! ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!  θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου.
Οι μαθητές συμμετέχοντες στην κατασκήνωση ,μέσα από ένα 10ημερο πρόγραμμα γεμάτο εμπειρίες, γνωρίζουν το ντοκιμαντέρ αλλά και τον πολιτισμό της Κρήτης. Μπαίνουν στον ρόλο του κινηματογραφιστή, μαθαίνουν τα μυστικά της κάμερας και του μοντάζ, γνωρίζουν την διαδικασία δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ.
Παράλληλα ,συμμετέχουν σε θεματικά εργαστήρια, μοιράζονται ιδέες, αφήνουν την φαντασία και την δημιουργικότητα τους να ταξιδέψουν. Γνωρίζουν και συνεργάζονται με νέους και νέες απ΄ όλη την χώρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξερευνούμε το περιβάλλον, συζητάμε για  την κλιματική αλλαγή, τον εναλλακτικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό, την Κρητική  διατροφή, τα επαγγέλματα και τη κοινωνική ζωή στη Κρήτη, και δημιουργούμε οπτικοακουστικά προϊόντα και  ταινίες μικρού μήκους σχετικά με τις θεματικές αυτές. Φυσικά γνωρίζουμε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις θεματικές του προγράμματος καταγράφοντας τις εμπειρίες τους.
Τέλος ,θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε  ομαδικά σε θεματικά projects, προσεγγίζοντας κοινωνικά ζητήματα μέσα από διαδραστικά και διαθεματικά εργαστήρια ,εμβαθύνοντας  παράλληλα στη γερμανική γλώσσα και  απολαμβάνοντας μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία.

 

Γραφείο Τύπου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
Chania Film Festival Press Office

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP