Νέα - Δελτία Τύπου

Home » CFF Cine Club » CFF Cine Club: 25-03 Βραδιά αφιερωμένη σε ταινίες Μικρού Μήκους

CFF Cine Club: 25-03 Βραδιά αφιερωμένη σε ταινίες Μικρού Μήκους

23 Μαρτίου, 2024
CFF Cine Club , CFF edu , Chania Film Festival , Cineγραφήματα , CineΜαθήματα , Δελτία Τύπου , Νέα
0

Για περίπου δύο ώρες μοιραζόμαστε ταινίες μικρού μήκους από το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών

 


Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, ώρα 22.00 | Γενική είσοδος: 5 € 

Cine ATTIKON (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1)


9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας και από το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Στο πλαίσιο της βραδιάς θα προβληθούν οι ταινίες :

VIDISOVA, 9′, Ελλάδα
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παναγόπουλος

Ο κύριος Τάσος ξανάχτισε το σπίτι των παιδικών του αναμνήσεων με τα χέρια του, σε ένα μικρό χωριό που καταστράφηκε μαζικά από τους ίδιους τους κατοίκους του στα τέλη της δεκαετίας του ’60, προκειμένου να επιδοτηθούν ως σεισμόπληκτοι και να χτίσουν ένα νέο χωριό. Ένα ντοκιμαντέρ για τη μνήμη, το πέρασμα του χρόνου και το συλλογικό τραύμα.


Not Tomorrow, 20′, Ελλάδα
Σκηνοθεσία: Αμέρισσα Μπάστα

Ο Μιχάλης έχει μόλις 24 ώρες για να επαναπροσδιορίσει τη ζωή του και να επανορθώσει για τους οικείους του. Το ίδιο βράδυ γνωρίζει μια κοπέλα. Το μόνο που εύχεται είναι να μην έρθει ποτέ το πρωί.


Imaginings, 13′, Ολλανδία
Σκηνοθεσία: Anja Hiddinga

Έξι νέοι, κωφοί καλλιτέχνες του ‘’νοηματικού λόγου’’ παρουσιάζουν ποιήματα στη νοηματική γλώσσα.


Rest in Piece, 10′, Γερμανία, Γαλλία
Σκηνοθεσία: Antoine Antabi

Ο Μιντιάν αποφασίζει να φύγει από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πατρίδα του. Φορτώνει την τσάντα του με αντικείμενα που του θυμίζουν τα αγαπημένα του πρόσωπα και ξεκινά ένα ταξίδι στο άγνωστο.


U-Trip, 6′, Ελλάδα
 Σκηνοθεσία: Maria Naidyonova

Η ταινία animation ‘’U-Trip’’ είναι η ιστορία μιας ημέρ

ας στη ζωή του συστήματος του μετρό στο Βερολίνο (U-Bahn). Βαγόνια και σταθμοί γίνονται το σημείο συνάντησης μιας απέραντης σειράς χαρακτήρων από το πλούσιο και κουρελιασμένο ύφασμα του Βερολίνου του 21ου αιώνα.

Sock’s Manifesto, 4′, Ελλάδα
Σκηνοθεσία: Αγγελική Παρδαλίδου

Κάθε κάλτσα μετράει! Εσύ ακόμα κάνεις τις κάλτσες σου ζευγάρια; Μια ταινία μικρού μήκους, που φτιάχτηκε ως μέρος της αντίστοιχης μεγάλου μήκους.


From the Balcony, 12′, Ελλάδα  
Σκηνοθεσία:  Άρης Καπλανίδης – Ηλίας Ρουμελιώτης

Μια μικρή ιστορία από μια εργατική γειτονιά. Η Λίνα, μια μεσήλικη κυρία που δεν βγαίνει ποτέ από το μπαλκόνι του σπιτιού της, παρεμβαίνει σε ό,τι συμβαίνει στο οπτικό της πεδίο.


Autosaurus Rex΄6′, Ελβετία
Σκηνοθεσία: Marcel Barelli

Ανάμεσα στα διάφορα είδη που κατοικούν στον πλανήτη μας, ένα ξεχωρίζει από τα άλλα λόγω της δύναμής του και της επίδρασής του στα οικοσυστήματα. Είναι ο Αυτοκινητόσαυρος Rex.


11:20 am, 14′, Ελλάδα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νάκος

Η Όλγα, οικιακή βοηθός με καταγωγή από την Αλβανία, θα βρεθεί στο σπίτι που εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας, την κατάλληλη στιγμή. Ή στη λάθος στιγμή;


La Nueva, 15′, Ισπανία
Σκηνοθεσία: Ivan Villamel

Η Μαρία είναι η νέα δασκάλα που έρχεται σε ένα παλιό θρησκευτικό σχολείο. Την πρώτη της μέρα ένα απροσδόκητο γεγονός θα μετατρέψει την τάξη σε πραγματική κόλαση.

————————————————————————————————————————————————-

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ


Κυριακή 7 και Δευτέρα 8  Απριλίου 2024  | Γενική είσοδος: 5 €
Cine ATTIKON (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1)


Το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος στα Χανιά

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την 24η του διοργάνωση στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας,Λάρισας, Καβάλας, Καστοριάς και Χανίων, 2 με 10 Απριλίου 2024.

Στα Χανιά διοργανώνεται – για μία ακόμη χρονιά – σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων , 7 και 8 Απριλίου 2024, στον κινηματογράφο Αττικόν.

 


Η Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζει τις κινηματογραφικές της προτάσεις με νέες και παλιότερες ταινίες, μικρού και μεγάλους μήκους, ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation  κάθε δεύτερη Δευτέρα στο φιλόξενο ΑΤΤΙΚΟΝ των Χανίων.
Πριν από κάθε προβολή θα υπάρχει πρόλογος από ειδικό καλεσμένο του Φεστιβάλ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών της Λέσχης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην διεύθυνση  https://chaniafilmfestival.com/cine-club/


Σας περιμένουμε ! 

 

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP