Νέα - Δελτία Τύπου

Home » CFF edu » Θερινά Σχολεία και camp από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Ξεκινάμε 1-10 Ιουλίου 2022

Θερινά Σχολεία και camp από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Ξεκινάμε 1-10 Ιουλίου 2022

18 Απριλίου, 2022
CFF edu , Chania Film Festival , Νέα
0

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων [www.chaniafilmfestival.com] αναγγέλλει την επανέναρξη του θεσμού των «Θερινών Σχολείων Κινηματογράφου και Κρητικού Πολιτισμού» που έχει ξεκινήσει από το 2012. Διεθνείς συναντήσεις  γνωριμίας της Κινηματογραφικής Παιδείας με έμφαση στο  Ντοκιμαντέρ, καθώς και  τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Στόχος των προγραμμάτων είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές και βιωματικές δράσεις: α) Βασικές Αρχές Οπτικοακουστικής και Κινηματογραφικής Παιδείας β) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις  και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα  πρόγραμμα, διάρκειας 3-10 ημερών, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης, της Μάθησης, αλλά και την Διασκέδασης, στο πρόγραμμα εμπεριέχεται  και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ.

Το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου 2022 και το αντίστοιχο camp θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 1 Ιουλίου έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου, σε συνεργασία με το GoetheInstitut Athens.    [https://www.goethe.de/ins/gr/el/spr/unt/wuv/soc.html]

Πού Γίνονται

Τα Θερινά Σχολεία Κινηματογράφου και τα αντίστοιχα camp θα πραγματοποιούνται στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων / Mediterranean Agronomic Institute of Chania, https://confer.maich.gr/. Το Ινστιτούτο διαθέτει Συνεδριακό Κέντρο, καθώς και εγκαταστάσεις φιλοξενίας (διαμονή και διατροφή)  που με τον ευέλικτο σχεδιασμό τους συνδυάζουν πρώτης τάξεως πρότυπα άνεσης και εξυπηρέτησης με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σε μια προνομιακή τοποθεσία. Βρίσκεται σε ένα γραφικό, τυπικό μεσογειακό πευκοδάσος, σε απόσταση 3 χλμ νοτιοανατολικά από την πόλη των Χανίων, 13 χλμ από το Διεθνές Αεροδρόμιο και 1 χλμ από το Λιμάνι Χανίων.

Πρόταση Δημιουργικών Διακοπών

Τα  προγράμματα των Θερινών Σχολείων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποτελούν μια ανοιχτή πρόταση προς τους Εκπαιδευτικούς ή και άλλους Φορείς  που θα ήθελαν να συμμετάσχουν  τα μέλη τους, ως ομάδα σε αυτά. Απευθύνεται –κατά περίπτωση- σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες αλλά και σε όποιον θα ήθελε να βιώσει την εμπειρία δημιουργικών διακοπών, εστιάζοντας στον Κινηματογράφο αλλά και γνωρίζοντας τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η δυνατότητα να σχεδιαστεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, κατόπιν σχετικού ενδιαφέροντος από κάποιο Φορέα της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της Αυτοδιοίκησης. Πρόγραμμα δημιουργικών διακοπών στο πλαίσιο των οποίων οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αποκτούν βασικά εφόδια Κινηματογραφικής Παιδείας με έμφαση στο ντοκιμαντέρ, καθώς και να γνωρίζουν βασικά στοιχεία της Κουλτούρας και του Πολιτισμού της Κρήτης.

Τα σχετικά στοχευμένα προγράμματα μπορούν να υλοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια του χρόνου.

Η Ομάδα

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των Θερινών Σχολείων γίνεται με τη συμμετοχή του συνόλου της Επιμορφωτικής και Δημιουργικής Ομάδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Παράλληλα, στην ανάπτυξη των προγραμμάτων του Θερινού Σχολείου συμμετέχουν σημαντικοί εξωτερικοί συνεργάτες – επιμορφωτές από το χώρο του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / ChaniaFilmFestival.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα οργανισμό που δραστηριοποιείται όλο τον χρόνο στο χώρο του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού. Ένας Περιφερειακός Πολιτιστικός Θεσμός με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων. Πρωτοποριακές, καινοτόμες, νεανικές δράσεις με ζωντάνια, δυναμική και ξεκάθαρα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται, από την ίδρυση του CFF, στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής και ευρύτερα της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσονται ετήσια και ταχύρρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα κινηματογραφικού γραμματισμού και δημιουργίας. Έμφαση δίνεται στο ντοκιμαντέρ και στη σχέση του με την Προφορική και Τοπική Ιστορία.

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP