Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Με μαθητικό ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το εργαστήρι του ΕΚΟΜΕ για το «Το Ντοκιμαντέρ στην Εκπαίδευση» στο 8ο Φεστιβάλ Πελοποννήσου

Με μαθητικό ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το εργαστήρι του ΕΚΟΜΕ για το «Το Ντοκιμαντέρ στην Εκπαίδευση» στο 8ο Φεστιβάλ Πελοποννήσου

18 Απριλίου, 2022
Chania Film Festival , CineΜαθήματα , CR.E.Doc. , Νέα
0

Στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ προβλήθηκε το μαθητικό ντοκιμαντέρ «Cine Αστόρ: Το στέκι της Κισσάμου», μια δημιουργία μαθητών του ΓΕΛ Κισσάμου, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (σχολικό έτος 2018-19).

Το ντοκιμαντέρ επιλέχτηκε από το ΕΚΟΜΕ και προβλήθηκε ως καλή πρακτική  στο πλαίσιο εργαστηρίου για το  «Το Ντοκιμαντέρ στην Εκπαίδευση».

Σημειώνουμε ότι το Ντοκιμαντέρ αποτελεί στρατηγική επιλογή για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η προφορική μαρτυρία, η τοπική ιστορία και η τεχνική του ντοκιμαντέρ αποτελούν πεδίο κοινό δράσεων, τόσο για να γνωρίσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα την Τέχνη του ντοκιμαντέρ, όσο και για την διδασκαλία της Ιστορίας μ’ ένα σύγχρονο τρόπο.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, έχει επικεντρωθεί – στρατηγικά – τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία ντοκιμαντέρ με την σχολική κοινότητα της Κρήτης. Ντοκιμαντέρ με έμφαση στον άνθρωπο. Ντοκιμαντέρ για την τοπική ιστορία. Ντοκιμαντέρ με κυρίαρχο το στοιχείο της προφορικής μαρτυρίας.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και η ομάδα εκπαίδευσης και παραγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντιούνται σ’ ένα κοινό δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας της τέχνης του ντοκιμαντέρ, αλλά και στοιχείων της τοπικής και της προφορικής ιστορίας. Ένα ταξίδι γεμάτο ανθρώπινες ιστορίες. Αληθινές ιστορίες.

Μέσα από τα προγράμματα «cineΜαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / CreDoc» έχουν παραχθεί περίπου 70 ντοκιμαντέρ τα τελευταία χρόνια. Το καθένα μοναδικό. Το καθένα διαφορετικό.

Με αφορμή τα 10 χρόνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έχει ξεκινήσει η δράση  Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω [ https://chaniafilmfestival.com/10docus_24tff/  ]  όπου ντοκιμαντέρ των μαθητικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προβάλλονται σε Φεστιβάλ αλλά και διάφορες εκδηλώσεις πολιτισμού εντός και εκτός Ελλάδας.

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP