Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποχαιρετά τον Ροβήρο Μανθούλη

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποχαιρετά τον Ροβήρο Μανθούλη

26 Απριλίου, 2022
Chania Film Festival
0

Πρωτοπόρος του ντοκιμαντέρ. Στοχαστής αλλά και Μαχητής. Προσωπικότητα πολυσχιδής.

Χαράζοντας δρόμους, αλλά και δηλώνοντας «παρών» όπου κοινωνικά και πολιτικά υπήρχαν φλόγες και φωτιές. Δημιουργός μοναδικός, με τις ταινίες και τα βιβλία του να αποτυπώνουν εμπειρίες συγκλονιστικές. Ένα πολιτιστικό κεφάλαιο για το όποιο του είμαστε υπόχρεοι, καθώς μέσα από την δουλειά του θα δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε στο διηνεκές μοναδικά κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά βιώματα που είχε.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποχαιρετά τον Ροβήρο Μανθούλη με συγκίνηση, σεβασμό και τιμή, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς και τους φίλους του.

Τον Ροβήρο Μανθούλη που θα τον θυμόμαστε πάντα μέσα από τα έργα  του τα οποία αποτελούν την υπόγεια ιστορία του 20ού αιώνα, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, που ο ίδιος διέσχισε μελετώντας τον και αποκαλύπτοντάς τον και  μας άφησε ως παρακαταθήκη στις 122 ταινίες του και τα 17 βιβλία του.

Τον Ροβήρο Μανθούλη που ως Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων – με την καταλυτική συνδρομή του αγαπημένου Νίκου Θεοδοσίου – τιμούμε:

α) Mε την επανέκδοση το 2021 του δίτομου αυτοβιογραφικού του έργου με τον τίτλο «Ο Κόσμος κατ’ εμέ», ένα χρονικό των αναμνήσεών του και παράλληλα η ιστορία του 20ου αιώνα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.

https://chaniafilmfestival.com/product/o-kosmos-kateme/

https://chaniafilmfestival.com/product/o-kosmos-kateme-2/

β) Mε την συνδιοργάνωση, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας το 2021, του μεγάλου διαδικτυακού αφιερώματος «Μια Τρίτη Ματιά» με ταινίες του, φωτογραφίες και ανέκδοτα ντοκουμέντα.

https://chaniafilmfestival.com/manthoulis/

γ)  Με την επανέκδοση –μέσα στο 2022- της πρώτης και τελευταίας Ποιητικής του Συλλογής.

Όλα τα παραπάνω με αίσθημα τιμής, αλλά και ως ελάχιστη συμβολή στην διατήρηση του έργου του και των ιδεών του.

 

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP