Νέα - Δελτία Τύπου

Home » CFF edu » CineΜαθήματα 2019-2020 / Πρόσκληση σε Εργαστήρια Κινηματογράφου και υποστήριξη παραγωγής ταινιών για την εκπαιδευτική κοινότητα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για το σχολικό έτος 2019-2020

CineΜαθήματα 2019-2020 / Πρόσκληση σε Εργαστήρια Κινηματογράφου και υποστήριξη παραγωγής ταινιών για την εκπαιδευτική κοινότητα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για το σχολικό έτος 2019-2020

5 Νοεμβρίου, 2019
CFF edu , Chania Film Festival , CineΜαθήματα , CR.E.Doc.
0

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων πιστό στην εμπιστοσύνη που του δείχνει η εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης προσκαλεί τις σχολικές κοινότητες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον νέο κύκλο δράσεων των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων cineΜαθήματα και Αληθινές Ιστορίες / CreDoc όπως δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στη διεύθυνση https://bit.ly/2WODPzN

Ο προγραμματισμός προβλέπει  α) κύκλο θεωρητικών – επιμορφωτικών συναντήσεων β) την υποστήριξη και παραγωγή ταινιών (ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, animation) από τις σχολικές μονάδες. 

Το πρόγραμμα θα έχει την επιστημονική εποπτεία συνεργαζόμενων επαγγελματιών του χώρου της εκπαίδευσης και του κινηματογράφου. Θα έχει διάρκεια όλη τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 και οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποστήριξη της παραγωγής ταινιών αποτελεί η παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος.

Η επιλογή των ταινιών, που θα υποστηριχτεί η παραγωγή τους θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης των προτεινόμενων σεναρίων αλλά και των ομάδων υλοποίησης.

Ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα είναι περιορισμένος, όπως και ο αριθμός των ταινιών που θα υποστηριχτεί η παραγωγή τους. Για τον λόγο αυτόν θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι ταινίες που θα παραχθούν θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τον Οκτώβριο του 2020.

Το σύνολο των εκπαιδευτικών προγραμματων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού κατόπιν σχετικών εισηγητικών εκθέσεων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο.

ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019-2020 ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (δράση Αληθινές Ιστορίες / CReDoc) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

https://bit.ly/2WODPzN

Για όλους και όλες εσάς που θα δηλώσετε ενδιαφέρον στη σχετική πρόσκληση σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη μας συνάντηση είναι την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στη συνάντηση αυτή θα θέσουμε τους βασικούς στόχους για την τρέχουσα χρονιά και θα προσδιορίσουμε τα χρονοδιαγράμματα εργασίας με βάση και τις δικές σας προτάσεις.

Επίσης, θα προσεγγίσουμε κριτικά τη δράση μας την προηγούμενη χρονιά προσπαθώντας να αξιολογήσουμε και να βελτιώσουμε τον τρόπο συνεργασίας μας.

Η συνάντηση αφορά ΜΟΝΟ εκπαιδευτικούς και παρακαλούμε να είναι τουλάχιστον ένας από κάθε σχολείο που θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2019-2020.

Η συνάντηση  προβλέπεται να είναι δίωρη.

                                                                                   Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Για να θυμηθείτε και να δείτε όλα τα νέα και τις στιγμές του 7ου CFF  www.chaniafilmfestival.com/ 

Καθημερινό τηλεοπτικό δεκάλεπτο: https://chaniafilmfestival.com/tvnews-7cff/

Δελτία Τύπου: https://chaniafilmfestival.com/category/news-2/

Φωτογραφίες: https://chaniafilmfestival.com/pictures-7cff/

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP