Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Μικρά Ταξίδια » 1902 Georges-Jean Méliès

1902 Georges-Jean Méliès

20 Ιουλίου, 2020
Μικρά Ταξίδια
0

Στις κινηματογραφικές ταινίες των πρώτων χρόνων, δεν υπήρχε ούτε αισθητική, ούτε  φαντασία. Πρώτος ο Ζόρζ Μελιές χρησιμοποίησε τη θεατρική σκηνογραφία στην  ταινία του, Ταξίδι στη Σελήνη το 1902, η οποία γνώρισε παγκόσμια επιτυχία. 

Ο Ζόρζ Μελιές (Marie-Georges-Jean Méliès, 8 Δεκεμβρίου 1861 – 21 Ιανουαρίου 1938) ήταν Γάλλος κινηματογραφιστής και συγγραφέας φανταστικής λογοτεχνίας, γνωστός για τις τεχνικές και αφηγηματικές καινοτομίες που εισήγαγε κατά τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του Κινηματογράφου. Θεωρείται ένας από τους πρώτους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου που συνέβαλε σημαντικά στην μετεξέλιξη του από τεχνική σε μια νέα μορφή τέχνης. Στις ταινίες του ανήκουν το Ένα Ταξίδι στην Σελήνη (1902) και Το Αδύνατο Ταξίδι (1904), που περιλαμβάνουν και οι δυο παράξενα και σουρεαλιστικά ταξίδια, κοντά στο ύφος του Ιουλίου Βερν, και θεωρούνται από τα σημαντικότερα πρώτα δείγματα των ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Ήταν ο πρώτος που δημιούργησε κινηματογραφικό στούντιο και έφτιαξε το δικό του μαγικό κόσμο. Θα γυρίσει 555 ταινίες από τις οποίες πολλές θα καταστραφούν, αλλά θα μείνει στην ιστορία ως ο μάγος του κινηματογράφου.

Το 2011 ο σκηνοθέτης Martin Scorsese θα γυρίσει την ταινία «Hugo», βασισμένη στη ζωή του Μελιές. 

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP