Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Κινηματογραφικές δραστηριότητες για την εκπαιδευτική κοινότητα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για το σχολικό έτος 2018-2019

Κινηματογραφικές δραστηριότητες για την εκπαιδευτική κοινότητα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για το σχολικό έτος 2018-2019

19 Νοεμβρίου, 2018
Chania Film Festival , CineΜαθήματα , CR.E.Doc.
0

Εργαστήρια Κινηματογράφου και υποστήριξη παραγωγής ταινιών για την εκπαιδευτική κοινότητα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για το σχολικό έτος 2018-2019.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υλοποιεί για μια ακόμη σχολική χρονιά τις δράσεις cineΜαθήματα και Αληθινές Ιστορίες / CreDoc.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει α) κύκλο θεωρητικών – επιμορφωτικών συναντήσεων β) την υποστήριξη και παραγωγή ταινιών (ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, animation) από τις σχολικές μονάδες.
Το πρόγραμμα θα έχει την επιστημονική εποπτεία συνεργαζόμενων επαγγελματιών του χώρου της εκπαίδευσης και του κινηματογράφου. Θα έχει διάρκεια όλη την σχολική χρονιά 2018 – 2019 και οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποστήριξη της παραγωγής ταινιών αποτελεί η παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος.
Η επιλογή των ταινιών, που θα υποστηριχτεί η παραγωγή τους θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης των προτεινόμενων σεναρίων αλλά και των ομάδων υλοποίησης.
Ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα είναι περιορισμένος, όπως και ο αριθμός των ταινιών που θα υποστηριχτεί η παραγωγή τους. Για τον λόγο αυτόν, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Οι ταινίες που θα παραχθούν, θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, τον Οκτώβριο του 2019.
Η εκπαιδευτική δράση cineΜαθήματα και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο.

ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018-2019 ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ( δράση Αληθινές Ιστορίες / CReDoc) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

https://chaniafilmfestival.com/cinemathimata-movielab

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP