Νέα - Δελτία Τύπου

Home » CFF Cine Club » Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω 2024

Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω 2024

6 Μαρτίου, 2024
CFF Cine Club , CFF edu , Chania Film Festival , Cinema Summer Camp , Cineγραφήματα , CineΜαθήματα , CR.E.Doc. , Pod4stories , Tres Court , Uncategorized , Δελτία Τύπου , Εκδόσεις , Μικρά Ταξίδια , Νέα
0

11 σχολικά ντοκιμαντέρ από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ταξιδεύουν στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ΘεσσαλονίκηςΜε το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης να αποτελεί – για τρίτη χρονιά – την αφετηρία της δράσης Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω  του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, έντεκα ντοκιμαντέρ –από τα περισσότερα από 100- που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «cineΜαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / CreDoc» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, παρουσιάζονται ως μια πρόταση σε 3 ενότητες στην Online πλατφόρμα προβολής του 26ουΦεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από (7 έως 17 Μαρτίου 2024).


Tο Ντοκιμαντέρ αποτελεί στρατηγική επιλογή για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η προφορική μαρτυρία, η τοπική ιστορία και η τεχνική του ντοκιμαντέρ αποτελούν πεδίο κοινό δράσεων, τόσο για να γνωρίσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα την Τέχνη του ντοκιμαντέρ, όσο και για την διδασκαλία της Ιστορίας μ’ ένα σύγχρονο τρόπο.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, έχει επικεντρωθεί – στρατηγικά – τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία ντοκιμαντέρ με την σχολική κοινότητα της Κρήτης. Ντοκιμαντέρ με έμφαση στον άνθρωπο. Ντοκιμαντέρ για την τοπική ιστορία. Ντοκιμαντέρ με κυρίαρχο το στοιχείο της προφορικής μαρτυρίας.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και η ομάδα εκπαίδευσης και παραγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντιούνται σ’ ένα κοινό δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας της τέχνης του ντοκιμαντέρ, αλλά και στοιχείων της τοπικής και της προφορικής ιστορίας. Ένα ταξίδι γεμάτο ανθρώπινες ιστορίες. Αληθινές ιστορίες.


Η δράση Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω 2024 ξεκινά από το 26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για ένα κινηματογραφικό ταξίδι σε φεστιβάλ και άλλες κινηματογραφικές δράσεις. Περίπου είκοσι φεστιβάλ και άλλες πολιτιστικές δράσεις αναμένεται να φιλοξενήσουν το πρόγραμμα στην Ελλάδα και Διεθνώς και αυτή τη χρονιά.

Το ταξίδι ξεκινά από το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (7 έως 17 Μαρτίου 2024).

Όλες τις μέρες του Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε σε ενότητες τα αγαπημένα ντοκιμαντέρ στην διεύθυνση  https://online.filmfestival.gr/

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων ολοκλήρωσης του 11ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και των προφεστιβαλικών δράσεων του 12ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.


Στο πλαίσιο της δράσης   Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω  2024 συμμετέχουν οι ταινίες :

Ενότητα 1η

Κάμερα γράφει / Δημοτικό Σχολείο Ταυρωνίτη Δήμου Πλατανιά / 12:00

Από ξένο τόπο /Γυμνάσιο Σούδας  Χανίων / 15:37

Ματιά Ξάστερη  /Γενικό Λύκειο Ελ. Βενιζέλου Χανίων / 13:14


Ενότητα 2η

Μελισσηδόν / Γυμνάσιο Αλικιανού  Πλατανιά / 10:36

Οικοτροφείο Κισάμου / 1ο Γυμνάσιο Κισάμου / 13:52

H Χαλέπα για μένα… / ομάδα Θερινού Σχολείου CFF/ 10:58

Δεύτερη ζωή / ομάδα Θερινού Σχολείου CFF / 8:44


Ενότητα 3η

Το Μαγικό Ταξίδι / Δημοτικό Σχολείο Παζινού Χανίων/ 14:55

2 φορές πρόσφυγας – Χαμιντιέ / 2o Γυμνάσιο Χανίων / 11:44

M.A.I.X. – Στην καρδιά της Μεσογείου / ομάδα Θερινού Σχολείου CFF/ 6:50

Φόλα, ο Φόβος των Ζώων / Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου Κισάμου / 8:00

Περιγραφές και παρουσιάσεις ταινιών > εδώ <


Τα πάντα για το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εδώ : https://www.filmfestival.gr/el/documentary-festival


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP