Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Μέλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Φορέων και με το Ευρωπαϊκό Σήμα Ποιότητας Φεστιβάλ

Μέλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Φορέων και με το Ευρωπαϊκό Σήμα Ποιότητας Φεστιβάλ

15 Μαρτίου, 2019
Chania Film Festival
0

Γνωρίζοντας Ευρωπαϊκή και Διεθνή αναγνώριση, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival  πέτυχε, το αμέσως προηγούμενο διάστημα, την εγγραφή του σε δυο φορείς για τον Παιδικό και Νεανικό Κινηματογράφο, την ECFA European Children’s Film Association  και το CIFEJ  – The International Centre of Films for Children and Young People, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN – European Documentary Network, ενώ ως αναγνώριση της ποιότητας της διοργάνωσης, απέσπασε το Ευρωπαϊκό Σήμα Ποιότητας Φεστιβάλ EFFE label  2019-2020.

Οι παραπάνω συμμετοχές και συνέργειες πέραν της αναγνώρισης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, θα συμβάλουν καθοριστικά στην εξωστρέφεια και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της διοργάνωσης ενώ παράλληλα θα φέρουν ποιο κοντά το Φεστιβάλ και τις δράσεις του σε διεθνής διοργανώσεις συμβάλλοντας και στην προβολή των Χανίων και ολόκληρης της Κρήτης.

ECFA European Children’s Film Association

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου  είναι ένας οργανισμός  για όλους όσους ενδιαφέρονται για υψηλής ποιότητας ταινίες για παιδιά και νέους: κινηματογραφιστές, παραγωγούς, διαφημιστές, διανομείς, εκθέτες, τηλεοπτικούς προγραμματιστές, διοργανωτές φεστιβάλ και εκπαιδευτές κινηματογράφου κλπ. Η ECFA έχει περισσότερα από 125 μέλη, αποτελούμενα από εταιρείες και οργανισμούς από 36 διαφορετικές χώρες.

EDN – European Documentary Network 

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο για επαγγελματίες που εργάζονται με ντοκιμαντέρ και τηλεόραση. Περίπου 1000 μέλη από περισσότερες από 60 χώρες είναι μέλη της EDN.

CIFEJ  – The International Centre of Films for Children and Young People

Το  CIFEJ είναι ένας οργανισμός που δραστηριοποιείται ως παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών οπτικοακουστικών μέσων ενημέρωσης που εργάζονται για παιδιά και νέους. Κύριος στόχος του CIFEJ, είναι να προωθήσει την παραγωγή ταινιών και οπτικοακουστικών μέσων που είναι πολιτιστικά ποικίλα, καλλιτεχνικά, εκπαιδευτικά, ενημερωτικά και ταυτόχρονα ψυχαγωγικά. ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και νέους.

EFFE label  2019-2020 Το σήμα EFFE είναι σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης, για αξιόλογα φεστιβάλ τέχνης που δείχνουν τη δέσμευσή τους στον τομέα των τεχνών, τη συμμετοχή της κοινότητας και το διεθνές άνοιγμα.

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP