Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Ολοκληρώθηκε και η 2η συνάντηση του επιμορφωτικού προγράμματος «Δώδεκα μαθήματα κινηματογραφικού γραμματισμού για εκπαιδευτικούς από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων»

Ολοκληρώθηκε και η 2η συνάντηση του επιμορφωτικού προγράμματος «Δώδεκα μαθήματα κινηματογραφικού γραμματισμού για εκπαιδευτικούς από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων»

19 Φεβρουαρίου, 2023
Chania Film Festival , Δελτία Τύπου , Νέα
0

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκε το τριήμερο 17-18-19 Φεβρουαρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η 2η συνάντηση του επιμορφωτικού προγράμματος «Δώδεκα μαθήματα κινηματογραφικού γραμματισμού για εκπαιδευτικούς από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.  σαρανταδύο εκπαιδευτικοί – από Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο-  συμμετείχαν σε ένα ακόμα κύκλο τεσσάρων βιωματικών εργαστηρίων σε ένα ακόμα δημιουργικό τριήμερο! Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το τριήμερο 17-18-19 Μαρτίου 2023 με την 3η συνάντηση.

Ο συγκεκριμένος κύκλος επιμόρφωσης –ο οποίος πραγματοποιείται με δια ζώσης συναντήσεις- αποτελεί μέρος της συστηματικής παρέμβασης – καθ΄όλη την διάρκεια του έτους – του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στον τομέα της εκπαίδευσης με στόχο τον κινηματογραφικό γραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εγγραμματιζόμαστε και εγγραμματίζουμε με βιωματικά εργαστήρια, δραστηριότητες και κινηματογραφικά παιχνίδια, άλλοτε ως θεατές κι άλλοτε ως κριτικοί και δημιουργοί οπτικοακουστικών προϊόντων.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν ένα πρόγραμμα περίπου 200 ωρών επιμόρφωσης σε θεματικές όπως : τον κινηματογραφικό γραμματισμό, τον κινηματογράφο και την δημιουργική γραφή, την δημιουργία ταινίας σε σχολικό περιβάλλον, την προφορική ιστορία, την δημιουργία podcast, το animation, τα παιγνίδια ρόλων στην εκπαίδευση, την μουσική και τον κινηματογράφο, την δημιουργία ταινίας με κινητό, την δημιουργία φωτοιστοριών, κ..α

Διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί συνεργάτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καθώς και εκπαιδευτές από τα συνεργαζόμενα ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΑΚΤΟ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη τα 4 εξ-αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων -με εκατοντάδες συμμετέχοντες- καθώς και το πρόγραμμα δημιουργίας ταινίας με περισσότερα από 20 σχολεία να σχεδιάζουν τις ταινίες τους με την συνδρομή της δημιουργικής ομάδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν την Αιγίδα και την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιούνται με την συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

τελούν υπό την Αιγίδα:

των Υπουργείων

Παιδείας και Θρησκευμάτων

Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υποστηρίζονται από

Την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

σχεδιάζονται και υλοποιούνται

από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

αποτελούν συνδιοργάνωση

της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,

των Δήμων Χανίων και Πλατανιά,

της ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ

και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Με την υποστήριξη του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων

Web www.chaniafilmfestival.com

e-mail chaniafilmfestival.edu@gmail.com

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP