Νέα - Δελτία Τύπου

Home » CFF Cine Club » Ολοκληρώθηκε το 3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Ολοκληρώθηκε το 3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

9 Ιουλίου, 2024
CFF Cine Club , CFF edu , Chania Film Festival , Cinema Summer Camp , Cineγραφήματα , CineΜαθήματα , CR.E.Doc. , Δελτία Τύπου , Νέα
0

Παρουσία εκπροσώπων συνδιοργανωτών, φορέων, αρχών και των οικογενειών των συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε το 3ο Θερινό  Σχολείο Κινηματογράφου / «Cinema Summer Camp» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ΜΑΙΧ από 30 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2024.

Στην τελετή  λήξης –πέρα των άλλων – οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή τα τρία [3] ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι έφηβοι/ες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Τρία Ντοκιμαντέρ που μας σύστησαν :

  1. Τον Καραγκιόζη και τον Καραγκιοζοπαίχτη Νίκο Μπλαζάκη
  2. Την Αρχαιότερη Ελιά του Κόσμου στις Βούβες του Δήμου Πλατανιά
  3. Τον Κύκλο του Μαλλιού

Δείτε φωτογραφίες στο παρακάτω drive: https://drive.google.com/drive/folders/1BTmushMtLZrlGDhbGO7btIbFUOWaHJ91?usp=drive_link


Για 8 μέρες 26 έφηβοι/ες  ( μαθητές Β΄και Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄και Γ΄Λυκείου) από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο ΜΑΙΧ σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις Γαστρονομικές συνήθειες της Κρήτης. Οκτώ μέρες με γνώση, δημιουργία, εκδρομές, εμπειρίες !!!

Στόχος του «Θερινού  Σχολείου Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές αλλά κυρίως βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) τις βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας β) τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις Γαστρονομικές συνήθειες της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα 8ημερο πρόγραμμα, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την εκπαίδευση στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με την γνωριμία στην Κρητική Διατροφή, τον Αγροτουρισμό , την Ανάκυκλωση, την Κυκλική Οικονομία και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.


Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp»  αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες, τέχνη και πολιτισμό, διατροφή και πολιτισμό της Κρήτης, αγροτουρισμό, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία και πραγματεύεται παράλληλα την ήπια ανάπτυξη. Κυρίως αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους αλλά και για ενήλικες.  Ένας δυναμικός τρόπος να προσεγγίσουν οι νέοι την Κρήτη και μέσα από ένα τέτοιο δυνατό βίωμα να γίνουν πρεσβευτές της στο διηνεκές.


Ραντεβού στο 4ο Θερινό  Σχολείο Κινηματογράφου / «CinemaSummerCamp» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τον Ιούλιο του 2025


Οργάνωση Παραγωγή:  Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης / Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Συνδιοργάνωση – Υποστήριξη: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Πλατανιά, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Διαδημοτική Επιχείρηση Στερεών Αποβλήτων [ ΔΕΔΙΣΑ], Πλοηγός [Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή], Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά

Υποστήριξη: Δήμος Χανίων

Χορηγοί: Delights of Crete, Βοτανικό Πάρκο – Κήποι Κρήτης


Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα από την διοργάνωση: https://summercamp.chaniafilmfestival.com/cinema-summer-camp-2024/

Μείνετε μαζί μας διαδικτυακά:

https://www.facebook.com/chaniafilmfestival

https://www.instagram.com/chaniafilmfestival/

https://www.facebook.com/events/1578099226014047


Ευχαριστούμε!!!

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP