Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης στο Chania Film Festival, “Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου δημιουργεί ένα πρότυπο για ανάλογες δραστηριότητες”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης στο Chania Film Festival, “Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου δημιουργεί ένα πρότυπο για ανάλογες δραστηριότητες”

30 Οκτωβρίου, 2019
Chania Film Festival
0

Σχεδόν σε καθημερινή βάση επισκέπτεται το Chania Film Festival o Αντιπεριφερειάρχης στους τομείς Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας, Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αντώνης Παπαδεράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη το Chania Film Festival αποτελεί πλέον θεσμό και έχει αποκτήσει μια υπερτοπική οντότητα:

 

“Το ότι το Chania Film Festival έχει καταστεί θεσμός είναι κάτι γνωστό. Επίσης αυτός ο θεσμός είναι σημαντικός από άποψη πολιτισμού και δεν έχει απλώς τοπική, αλλά υπερτοπική σημασία. Θεωρώ ότι το μέλλον του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα είναι ακόμα καλύτερο, σε σχέση με τον ρόλο του και την εμβέλειά του”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης αναφέρθηκε και στον εκπαιδευτικό ρόλο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αλλά και στο γεγονός ότι αυτός ο θέσμος αποτελεί πρότυπο για ανάλογες πρωτοβουλίες: “Πέραν από τις προβολές που πραγματοποιούνται, υπάρχει μια διαδραστική σχέση με το κοινό και μια σχέση εκπαίδευσης σε μαθητές σχολείων που είναι εξόχως σημαντική. Αυτό αποτελεί μια διαδικασία εκπολιτισμού. Τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή, στον τομέα του κινηματογράφου, δίνει τη δυνατότητα να υπάρξουν ανάλογες δράσεις, όπως στον τομέα του θεάτρου και σε άλλες τέχνες, με τον χαρακτήρα και το βάθος που έχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο στα Χανιά, όσο και σε ολόκληρη την Κρήτη. Δημιουργεί ένα πρότυπο για ανάλογες δραστηριότητες”.

Το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

τελούν υπό την Αιγίδα:

των Υπουργείων

Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Τουρισμού

και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων,

σχεδιάζονται και υλοποιούνται

από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

αποτελούν συνδιοργάνωση

της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,

του Πνευματικού Κέντρου Χανίων,

των Δήμων Χανίων και Πλατανιά

και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων

 του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Μεγάλος Χορηγός

 COSMOTE  TV

Χορηγοί

Πλαίσιο / Βοτανικό Πάρκο / SAMARIA / ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΑΝΕΚ Lines + Blue Star / SYNKA / ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ / ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP