Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Σάρωσαν τα Βραβεία σε Διεθνή Διαγωνισμό οι ταινίες Χανιώτικων Σχολείων από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Σάρωσαν τα Βραβεία σε Διεθνή Διαγωνισμό οι ταινίες Χανιώτικων Σχολείων από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

8 Μαρτίου, 2020
Chania Film Festival , CineΜαθήματα
0

Επτά (7) Πρώτα & Δεύτερα Βραβεία στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «ΣΙΝΕΜΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;» απέσπασαν ντοκιμαντέρ Σχολείων των Χανίων που δημιουργήθηκαν τη σχολική χρονιά 2018 – 2019, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος cineΜαθήματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού αποτελεί μία ακόμα επιβράβευση της σταθερής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία 18 χρόνια από τα cineΜαθήματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, με συστηματική παρέμβαση στην Οπτικοακουστική και Κινηματογραφική Παιδεία της Εκπαιδευτικής Κοινότητας της Κρήτης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ για τα βραβεία που απέσπασαν και συγκεκριμένα:

  • Στο Διθέσιο Δημοτικό Εμπρόσνερου Χανίων που απέσπασε το 1ο Βραβείο τεκμηρίωσης για μαθητές Δημοτικού με την ταινία «Ένα σχολείο δύο κόσμοι».
  • Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων που απέσπασε το 2ο Βραβείο τεκμηρίωσης για μαθητές Δημοτικού με την ταινία «Ο πατέρας μου ο δάσκαλος».
  • Στο Γυμνάσιο Αλικιανού Πλατανιά Χανίων και στο 7o Γυμνάσιο Χανίων που απέσπασαν το 1ο Βραβείο τεκμηρίωσης (ισοτίμως) για Μαθητές Γυμνασίου, με τις ταινίες, αντίστοιχα, «Χωρίς βιτρίνα» και «Ταμπακαριά, από το χθες στο σήμερα».
  • Στο Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας Χανίων που απέσπασε το 1ο Βραβείο τεκμηρίωσης για μαθητές Λυκείου, με την ταινία «Άγιοι Απόστολοι – Κτήρια μάρτυρες της εποχής τους».
  • Στο Δημοτικό Σχολείο Βατολάκκου Πλατανιά Χανίων και το 3ο Νηπιαγωγείο Κισάμου Χανίων που μοιράστηκαν ισότιμα το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Νοιάζομαι και Δρω» για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με τις ταινίες αντίστοιχα, «Οι Άγγελοι του Τσάρλι» και «Η γειτονιά της αγάπης».
  • Στο Γυμνάσιο Αλικιανού Πλατανιά Χανίων που απέσπασε το 1ο Βραβείο για το Τραγούδι της ταινίας του, στην κατηγορία Ταινίες Μαθητών Γυμνασίου, με την ταινία «Χωρίς βιτρίνα».  

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 181 ταινίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ωστόσο, θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, ανεξαρτήτως διακρίσεων και βραβεύσεων.
Όλες οι συμμετοχές, μας προσφέρουν τη χαρά της δημιουργίας!

Το σχολικό έτος 2019 – 2020 υλοποιούνται σε Χανιά και Ρέθυμνο 28 μαθητικές ταινίες, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ.

Δείτε όλες τις ταινίες στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCVkWlFX8F7AUn-7QYscPpWw

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βάσει της  θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των Σχολείων που συμμετέχουν.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης. Επίσης, τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού, καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Μεγάλος Χορηγός: COSMOTE
Χορηγοί: ΑΝΕΚ LINES / BLUE STAR FERRIES, PORTO VENEZIANO HOTEL

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP