Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θυμάται τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θυμάται τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

25 Οκτωβρίου, 2022
Chania Film Festival , Δελτία Τύπου , Νέα
0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θυμάται τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών παρουσιάζει στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου  την έκθεση – αφιέρωμα στον Σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, 10 χρόνια μετά την αναχώρησή του. Με υλικό, κυρίως από την τελευταία ταινία του Δημιουργού, ο σημαντικός φωτογράφος Ηλίας Μπουργιώτης προσπαθεί να αιχμαλωτίσει τη διαχρονικότητα της σκέψης και του έργου του, που επανάφερε τον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Ο Ηλίας Μπουργιώτης, φωτογράφος με πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έκανε την backstage φωτογράφιση των τριών τελευταίων ταινιών του Αγγελόπουλου, μεταξύ των οποίων και της τελευταίας, ημιτελούς ταινίας του, «Η Άλλη Θάλασσα». Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Μουσεία, Galleries, Φεστιβάλ Φωτογραφίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Φωτογραφίες του υπάρχουν στις συλλογές του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Μπενάκη και σε ιδιωτικές συλλογές .

Παράλληλα,ο Ηλίας Μπουργιώτης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, καλεί τους φωτογράφους της Κρήτης σ’ ένα βιωματικό εργαστήρι με θέμα μελέτης το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η ομάδα, με την καθοδήγησή του, ανταλλάσσει βιώματα και εμπειρίες γύρω από την φωτογραφία και παράλληλα αποτυπώνει το Φεστιβάλ.

Επίσης, στο πλαίσιο του Αφιερώματος προβλήθηκε –σε πρώτη προβολή- η ταινία, «Θόδωρος Αγγελόπουλος – Νίκος Παναγιωτόπουλος: O καθένας με την μουσική του», των Γιάννη Σολδάτου & Αντώνη Κόκκινου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Λευτέρη Χαρωνίτη, «Μια εποχή. Μνήμες… και σκέψεις σκόρπιες με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο»

Μαζί μας, καλεσμένη του Φεστιβάλ, η σύντροφος του Μεγάλου Σκηνοθέτη,Φοίβη Αγγελοπούλου.

 

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θυμάται τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θυμάται τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP