Νέα - Δελτία Τύπου

Home » CFF edu » Τρεις μέρες γεμάτες εκπαιδευτικές δράσεις από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Τρεις μέρες γεμάτες εκπαιδευτικές δράσεις από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

18 Φεβρουαρίου, 2020
CFF edu , Cineγραφήματα , CineΜαθήματα , CR.E.Doc.
0

Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα δημιουργικό τριήμερο (14-16 Φεβρουαρίου 2020) γεμάτο κινηματογραφικές δράσεις από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Δεκάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν από το απόγευμα της Παρασκευής έως και το απόγευμα της Κυριακής στις διαδοχικές και παράλληλες μηνιαίες συναντήσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. 

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του τριημέρου έγιναν οι συναντήσεις:

 

  • Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου: Συνάντηση της ομάδας δημιουργίας του ντοκιμαντέρ σε πραγματικές συνθήκες (Σταύρος Γρόσδος, Άγγελος Κοβότσος). Προετοιμασία για τα γυρίσματα.
  • Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Εργαστήρι «Κινηματογραφική Λέσχη για παιδιά». Η ομάδα αντάλλαξε εμπειρίες, είδε ταινίες και σχεδίασε δράσεις για όλες τις σχολικές τάξεις, όλων των βαθμίδων (Συντονισμός: Σταύρος Γρόσδος / Υποστήριξη: Λίτσα Σκούλικα).
  • Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου: CineΓραφήματα, Εργαστήρι: Κινηματογραφικός Γραμματισμός στην Εκπαίδευση. Προσκεκλημένη επιμορφώτρια η σκηνοθέτις Μαρία Λεωνίδα. Στο πλαίσιο της συνάντησης αποκωδικοποιήσαμε και δημιουργήσαμε κινηματογραφικές εικόνες.
  • Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με τα σχολεία που δημιουργούν ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων cineμαθήματα και CREDOC του Φεστιβάλ (Συντονισμός: Άγγελος Κοβότσος / Ομάδα Υλοποίησης: Κώστα Κοσμαδάκης, Κυριάκος Χαριτάκης, Μανώλης Λεβεντέλης, Κώστας Μαρινάκης, Κατερίνα Κορωνιωτάκη, Πάτρα Βεργεράκη, Σοφία Νεμπαυλάκη)
  • Κυριακή 16 Φεβρουαρίου: εργαστήρι προσέγγισης τεχνικών του ντοκιμαντέρ και των μέσων του κινηματογράφου. (Κυριάκος Χαριτάκης).

Tο παραπάνω τριήμερο ήταν μαζί μας και μια ομάδα από Γαλλίδες φοιτήτριες παιδαγωγικής, οι οποίες ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ. Παράλληλα, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Σημειώνουμε τέλος, ότι παράλληλα με τα εργαστήρια, τις προηγούμενες μέρες έγιναν εντατικά γυρίσματα μαθητικών ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο των σχετικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP