Νέα - Δελτία Τύπου

Home » CFF Cine Club » Το βραβείο του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Très Court

Το βραβείο του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Très Court

29 Ιουνίου, 2021
CFF Cine Club , Chania Film Festival , Tres Court
0

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία – σε όλη την Κρήτη – το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Très Court!

Γιορτάσαμε την επιστροφή μας στους θερινούς κινηματογράφους με μία αγαπημένη κινηματογραφική εκδήλωση. Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Très Court πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 13 Ιουνίου σε 62 πόλεις από όλο τον κόσμο. Μέσα σε αυτές τα Χανιά, το Ρέθυμνο, ο Άγιος Νικόλαος και η Σητεία, σε αποκλειστική συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η παγκόσμια απήχηση του φεστιβάλ Très Court επισφραγίζεται με την ανάδειξη της ταινίας που κερδίζει το παγκόσμιο Βραβείο Κοινού.

Η ταινία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, παγκοσμίως, και κέρδισε το Βραβείο Κοινού είναι η γαλλική ταινία Nos héros (Οι Ήρωές μας) του Léo Granperret.

Την ίδια ταινία ανέδειξαν ως πρώτη με την ψήφο τους και οι θεατές από τις τέσσερις πόλεις της Κρήτης. Στα συνολικά αποτελέσματα της Κρήτης, δεύτερη έρχεται η ταινία Descent (Κατάβαση) και τρίτη η Brief Survey (Σύντομη Έρευνα).

Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας αλλά και για την κάθε πόλη ξεχωριστά μπορείτε να βρείτε εδώ: https://trescourt.com/en/public-prize?year=2021#p-greece

Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής απέσπασε η αμερικανική ταινία Photo Op (Φωτογράφιση) του Dava Whisenant.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των φετινών βραβείων Très Court εδώ: https://trescourt.com/en/23rd-edition-awards

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης: τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ για τη φιλοξενία στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Κήπο καθώς, επίσης, τον Δήμο Ρεθύμνης, τον Δήμο Αγίου Νικολάου, τον ΠΑΟΔΑΝ και τον Δήμο Σητείας. Επίσης, ευχαριστούμε για την πολύτιμη στήριξή τους, τους μακροχρόνιους συνεργάτες μας, τη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου, την Κινηματογραφική Λέσχη του Θεάτρου της Σητείας και τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σητείας.

Πληροφορίες:

https://chaniafilmfestival.com/tres-court/

https://www.facebook.com/TresCourtCrete

Το Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival.

Το φεστιβάλ, με έδρα το Παρίσι, πραγματοποιείται τα τελευταία 23 χρόνια κατά την ίδια χρονική περίοδο σε δεκάδες πόλεις όλου του κόσμου. Στη φετινή έκδοση συμμετέχουν πάνω από 60 πόλεις από 23 χώρες. Στο διαγωνιστικό του διεθνούς φεστιβάλ συμμετέχουν ταινίες διάρκειας όχι μεγαλύτερης από 4 λεπτά, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη από όλα τα μέρη του κόσμου. Ένα δίωρο ταξίδι με κινούμενες εικόνες σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη. Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα – τα τελευταία χρόνια – σε 80 πόλεις και σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στη Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.). Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικητήριες ταινίες για την απονομή του διεθνούς Βραβείου Κοινού, μέσω ψηφοφορίας.

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP