Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Δελτία Τύπου » 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή | Μικρά Ασία, Έκθεση Προσφυγικού Ελληνισμού

100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή | Μικρά Ασία, Έκθεση Προσφυγικού Ελληνισμού

13 Δεκεμβρίου, 2022
Δελτία Τύπου , Νέα
0

100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μικρά Ασία, Έκθεση Προσφυγικού Ελληνισμού

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 7.00 μ.μ.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, τους Συλλόγους Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία» και «Παναγία Σουμελά», την Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», το Κέντρο Μικρασιατικών και Ποντιακών Ερευνών, το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Κρήτης παρουσιάζουν το επετειακό ιστορικό χρονικό: Μικρά Ασία, Έκθεση Προσφυγικού Ελληνισμού.

Επιμελητής της Έκθεσης είναι ο Λευτέρης Λαμπράκης, ενώ η οργάνωση και η παραγωγή της ανήκει στην Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, περιλαμβάνει χάρτες, έργα τέχνης, σπάνιες εκδόσεις, εικόνες, εκκλησιαστικά κειμήλια, φωτογραφίες, γκραβούρες, ενδυμασίες, κοσμήματα, χειροτεχνήματα, προσωπικά αντικείμενα, πολεμικά κειμήλια, εκτεταμένο αρχειακό υλικό, εφημερίδες, επιστολές, κάρτες και πολλά άλλα τεκμήρια. Αποσπάσματα από προσωπικές μαρτυρίες συμπληρώνουν την αφήγηση της σημαντικής Ιστορίας. Το υλικό της Έκθεσης προέρχεται από τους συνεργαζόμενους Συλλόγους, καθώς και από ιδιωτικές Συλλογές.

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 – Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2

100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή | Μικρά Ασία, Έκθεση Προσφυγικού Ελληνισμού

100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή |
Μικρά Ασία, Έκθεση Προσφυγικού Ελληνισμού

023

Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP