Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Ξεκινά 3μηνο πρόγραμμα κινηματογραφικού γραμματισμού για εκπαιδευτικούς

Ξεκινά 3μηνο πρόγραμμα κινηματογραφικού γραμματισμού για εκπαιδευτικούς

13 Ιανουαρίου, 2023
Chania Film Festival , Δελτία Τύπου , Νέα
0

Ξεκινάει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το πρώτο τριήμερο από ένα κύκλο Δώδεκα Μαθημάτων Κινηματογραφικού Γραμματισμού για Εκπαιδευτικούς που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Κινηματογραφικός Γραμματισμός για Εκπαιδευτικούς

Κινηματογραφικός Γραμματισμός για Εκπαιδευτικούς

Ο συγκεκριμένος κύκλος – ο οποίος πραγματοποιείται με δια ζώσης συναντήσεις- αποτελεί μέρος της συστηματικής παρέμβασης – καθ΄όλη την διάρκεια του έτους – του Φεστιβάλ στον τομέα της εκπαίδευσης με στόχο τον κινηματογραφικό γραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εγγραμματιζόμαστε και εγγραμματίζουμε με βιωματικά εργαστήρια, δραστηριότητες και κινηματογραφικά παιχνίδια, άλλοτε ως θεατές κι άλλοτε ως κριτικοί και δημιουργοί οπτικοακουστικών προϊόντων.

Περισσότεροι από 50 εκπαιδευτικοί για τους επόμενους 3 μήνες θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα περίπου 200 ωρών επιμόρφωσης σε θεματικές όπως : τον κινηματογραφικό γραμματισμό, τον κινηματογράφο και την δημιουργική γραφή, την δημιουργία ταινίας σε σχολικό περιβάλλον, την προφορική ιστορία, την δημιουργία podcast, το animation, τα παιγνίδια ρόλων στην εκπαίδευση, την μουσική και τον κινηματογράφο, την δημιουργία ταινίας με κινητό, την δημιουργία φωτοϊστοριών κ.α.

Διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί συνεργάτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καθώς και εκπαιδευτές από τα συνεργαζόμενα ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΑΚΤΟ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη τα 4 εξ-αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων -με εκατοντάδες συμμετέχοντες- καθώς και το πρόγραμμα δημιουργίας ταινίας με περισσότερα από 20 σχολεία να σχεδιάζουν τις ταινίες τους με την συνδρομή της δημιουργικής ομάδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν την Αιγίδα και την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιούνται με την συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

 

 

Το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

τελούν υπό την Αιγίδα:

 

των Υπουργείων

Παιδείας και Θρησκευμάτων

Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Υποστηρίζονται από

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

 

σχεδιάζονται και υλοποιούνται

από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

 

αποτελούν συνδιοργάνωση

της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,

των Δήμων Χανίων και Πλατανιά,

της ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ

και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP