Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » ΝΕΟ SITE – «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

ΝΕΟ SITE - «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

19 Ιανουαρίου, 2023
Chania Film Festival , Cinema Summer Camp , Δελτία Τύπου , Νέα
0

Το καλοκαίρι του 2022 –ως Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων-μοιραστήκαμε την εμπειρία μιας διεθνούς συνάντησης γνωριμίας της Κινηματογραφικής Παιδείας, με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, αλλά και του Πολιτισμού της Κρήτης.

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, το καλοκαίρι του 2022.

Στόχος του, να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές και βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ, β) Βασικές Αρχές Οπτικοακουστικής και Κινηματογραφικής Παιδείας γ) τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν μέσα από εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις, σε  ένα 10ημερο πρόγραμμα, το οποίο πρόσφερε στην ομάδα τη δυνατότητα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες. Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας, έτσι η ομάδα δημιούργησε το δικό της ντοκιμαντέρ.

Καθώς προετοιμάζουμε τη 2η συνάντηση του Θερινού Σχολείου Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί από την 1 έως τις 9 Ιουλίου 2023, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας το site της διοργάνωσης και τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων από τη συνάντηση του περσινού καλοκαιριού.

 https://summercamp.chaniafilmfestival.com/summer-camp-2022

Δείτε τα πάντα για το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο

https://summercamp.chaniafilmfestival.com/

«Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp»

 

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP