Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Chania Film Festival – Τιμήθηκε ο Νίκος Καβουκίδης- Σπουδαίες προσωπικότητες καλεσμένοι του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Chania Film Festival – Τιμήθηκε ο Νίκος Καβουκίδης- Σπουδαίες προσωπικότητες καλεσμένοι του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

26 Οκτωβρίου, 2019
Chania Film Festival
0

Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού κινηματογράφου, ο Νίκος Καβουκίδης τίμησε με την παρουσία του το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Ο Νίκος Καβουκίδης έχει μια τεράστια πορεία 65 χρόνων στον ελληνικό κινηματογράφο και έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Στο 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου προβλήθηκαν η ταινία ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη “Μνήμες” και η ταινία-αφιέρωμα στον Νίκο Καβουκίδη (σε σκηνοθεσία Μενέλαου Κυρλίδη) “Νίκος Καβουκίδης: Η δύναμη της Εικόνας”. Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Μαθιός Φραντζεσκάκης βράβευσε τον Νίκο Καβουκίδη, για την τεράστια προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο. Η παρουσία του στο Φεστιβάλ και οι γνώσεις που μετέδωσε σε μικρούς και μεγάλους αποτέλεσαν την καλύτερη κληρονομιά για το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε και προσελκύει σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου. Τον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, τίμησαν με την παρουσία τους οι Ισπανοί Ροζέρ Ολιβιέ και Λουίς Μοντσεράτ, σκηνοθέτες της ταινίας τα “Διεμφυλικά Παιδιά”.

Επίσης καλεσμένοι του Φεστιβάλ ήταν και η ενδυματολόγος της ταινίας “Η Δουλειά της” του Νίκου Λαμπότ, Βασιλεία Ροζάνα. Όλοι έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το κοινό που γεμίζει τις αίθουσες προβολής του Chania Film Festival και να απαντηθούν απορίες, βάσει των όσων προβλήθηκαν στις ταινίες.

Το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

τελούν υπό την Αιγίδα:
 των Υπουργείων

Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Τουρισμού

και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων,

σχεδιάζονται και υλοποιούνται

από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

αποτελούν συνδιοργάνωση

της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,

του Πνευματικού Κέντρου Χανίων,

των Δήμων Χανίων και Πλατανιά

και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων

 του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Μεγάλος Χορηγός

 COSMOTE  TV

Χορηγοί

Πλαίσιο / Βοτανικό Πάρκο  / SAMARIA / ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΑΝΕΚ Lines + Blue Star / SYNKA   /  ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ  / ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP