Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Περίπατος στον Σταυρό Ακρωτηρίου, ξετυλίχθηκαν αναμνήσεις για τον διευθυντή φωτογραφίας του “Ζορμπά” Walter Lassally. Προβολή ταινίας για τον Lassally στα Κουνουπιδιανά

Περίπατος στον Σταυρό Ακρωτηρίου, ξετυλίχθηκαν αναμνήσεις για τον διευθυντή φωτογραφίας του “Ζορμπά” Walter Lassally. Προβολή ταινίας για τον Lassally στα Κουνουπιδιανά

27 Οκτωβρίου, 2019
Chania Film Festival
0

Άκρως εποικοδομητική και επιτυχημένη απεδείχθη στην πράξη, η πρωτοβουλία του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων που  διοργάνωσε περίπατο στον Σταυρό Ακρωτηρίου, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στον τόπο δηλαδή που γυρίστηκε ο «Ζορμπάς». Η συμμετοχή του κόσμου μάλιστα ήταν πολύ μεγάλη και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 100!

 Ήταν μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση, για μια αναφορά στον μυθικό Ζορμπά και στον συγγραφέα του, Νίκο Καζαντζάκη. Για την ταινία που τα καρέ της, έγιναν η απόλυτη τουριστική διαφήμιση για την κρητική Γη.

Η ξενάγηση ξεκίνησε, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ενορίας Κουνουπιδιανών όπου πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας του Προκόπη Δάφνου, «WALTER LASSALLY, Ο Πλανόδιος Οπερατέρ», με την παρουσία του Σκηνοθέτη. Μάλιστα, παρών στην ξενάγηση ήταν και ο μεγάλος κινηματογραφιστής Νίκος Καβουκίδης που υπήρξε δάσκαλος του Προκόπη Δάφνου. Πριν την προβολή της ταινίας απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής του Chania Film Festival Μαθιός Φραντζεσκάκης, ο Γιώργος Στασινάκης, πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και Πρεσβευτής Ελληνισμού, ο Σήφης Μιχελογιάννης Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ και υπεύθυνος Τομέα Κρήτης, ο οποίος πραγματοποίησε και μια εισήγηση “Από τη φιλία στο μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο” και φυσικά ο Νίκος Καβουκίδης και ο σκηνοθέτης Προκόπης Δάφνος.

Στη συνέχεια, ο  Ηθοποιός & Συλλέκτης Λευτέρης Λαμπράκης ξετύλιξε, σε ομιλία του στον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Σταυρού, το νήμα των αναμνήσεών του από τη συνάντηση με τον Walter Lassally, τον άνθρωπο που με την κινηματογραφική του κάμερα αιχμαλώτισε τις ομορφιές του τόπου μας και που στον ίδιο χάρισε βραβείο Όσκαρ. Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν σύνολο δεκαέξι εβδομάδες εκ των οποίων οι πέντε εβδομάδες στον Σταυρό. Για τα βιώματα τους από τη ζωή του Lassally στον Σταυρό μίλησαν και κάτοικοι της περιοχής, που τον έζησαν και συμπλήρωσαν με τον πλέον ιδανικό τρόπο, το “παζλ” μιας πολύ ζεστής και ενδιαφέρουσας συζήτησης.

Το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα

τελούν υπό την Αιγίδα:

 των Υπουργείων

Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Τουρισμού

και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων,

σχεδιάζονται και υλοποιούνται

από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

αποτελούν συνδιοργάνωση

της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,

του Πνευματικού Κέντρου Χανίων,

των Δήμων Χανίων και Πλατανιά

και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων

 του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Μεγάλος Χορηγός

 COSMOTE  TV

Χορηγοί

Πλαίσιο / Βοτανικό Πάρκο  / SAMARIA / ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΑΝΕΚ Lines + Blue Star / SYNKA   /  ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ  / ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP