Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Αρχίζει το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Αρχίζει το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

18 Οκτωβρίου, 2023
Chania Film Festival , Δελτία Τύπου , Νέα
0

[Συνέντευξη τύπου διοργανωτών]

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα, οι συνδιοργανωτές του 11ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, μίλησαν στα ΜΜΕ για όλα αυτά που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες δέκα μέρες στα Χανιά, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου, και κάλεσαν το κοινό να συμμετέχει σε αυτές.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, με τις πολυάριθμες επιλεγμένες ταινίες του, με εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και masterclasses για ενήλικες, με καλεσμένους από όλο τον κόσμο, φέρνει τα Χανιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για τους ανθρώπους του κινηματογράφου, τους σινεφίλ και το ευρύ κοινό» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Για έναν θεσμό που ενισχύει και αναδεικνύει το πολιτιστικό απόθεμα των Χανίων μίλησε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης, ενώ με θερμά λόγια αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα του φεστιβάλ, τα οποία, όπως τόνισε «καλλιεργούν μια νέα γενιά θεατών, δημιουργών αλλά και ενεργών πολιτών».

Την ουσιαστική προσφορά των εκπαιδευτικών δράσεων του Φεστιβάλ τόνισε και ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο σημαντικές είναι αυτές οι για την ενδοχώρα, όπου πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά

Ο κ. Μανώλης Κελαϊδής, Γενικός Γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, το οποίο φιλοξενεί το Φεστιβάλ, τόνισε ότι «αισθανόμαστε τυχεροί αλλά και ευγνώμονες, που οι άνθρωποι του φεστιβάλ αλλά και τόσες δεκάδες εθελοντές δουλεύουν για να προάγουν τον πολιτισμό, την τέχνη και την τεχνική του σινεμά στην πόλη μας. Είναι σημαντικό για τους Χανιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή για να δούνε θαυμάσιες ταινίες.

«Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων διανύει πλέον τη δεύτερη δεκαετία του» επεσήμανε ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Ματθαίος Φραντζεσκάκης «και φέτος, στην ενδέκατη χρονιά του, έρχεται με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, με ταινίες από όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 150 καλεσμένους και έναν πολύ μεγάλο αριθμό παράλληλων δράσεων. Ένα δεύτερο ουσιαστικά φεστιβάλ αποτελούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του φεστιβάλ, τα οποία ολοκληρώνουν το παζλ, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Σε όλες τις ζώνες προβολών θα είναι παρόντες συντελεστές των ταινιών, για να συνομιλήσουν μαζί με το κοινό».

Κλείνοντας, ο κ. Φραντζεσκάκης και οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ, απηύθυναν πρόσκληση στους φίλους του κινηματογράφου να είναι μαζί μας τις μέρες του Φεστιβάλ, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, να δουν ταινίες, να συμμετέχουν στα εργαστήρια και φυσικά να βρεθούν κοντά στους δημιουργούς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών, καθώς και των παράλληλων δράσεων του 11ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι διαθέσιμο στο: www.chaniafilmfestival.com όπου μπορείτε επίσης να βρείτε τον πολυσέλιδο κατάλογο και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ σε ηλεκτρονική μορφή.    

Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έχουν ελεύθερη είσοδο και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.        

[ Συνέντευξη τύπου διοργανωτών]

[ Συνέντευξη τύπου διοργανωτών]

     Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα τελούν υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας – Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων,

Σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

Πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

 

Χορηγοί #CFF11

COSMOTE TV

Τράπεζα Χανίων, Κρητικά Ακίνητα, Samaria

Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μετακινήσεων: ANEK Lines BlueStar Ferries
Χορηγός Αεροπορικών Μετακινήσεων:
Aegean Airlines
Χορηγός Τοπικών Μετακινήσεων:
CarwizGr

                                                                                                                

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP