Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 

Αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 

17 Οκτωβρίου, 2023
Chania Film Festival , Δελτία Τύπου , Νέα
0

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF), που θα πραγματοποιηθεί στις φιλόξενες αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου Χανίων από την Τετάρτη 18 έως το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023.

Συμπληρώνοντας 11 χρόνια παρουσίας, το Φεστιβάλ καλεί τους φίλους του για μια ακόμη χρονιά σε μία μοναδική εμπειρία, παρουσία πολλών από τους συντελεστές των ταινιών και τιμώμενων προσώπων. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και animation, ειδικές προβολές, αφιερώματα, εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, πάρτι και πολλές άλλες δράσεις.

Τιμώμενα πρόσωπα του φετινού φεστιβάλ είναι οι σκηνοθέτες Φατίχ Ακίν, Κώστας Φέρρης και Βουβούλα Σκούρα, ο σχεδιαστής Δημήτρης Αρβανίτης και ο εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης, οι οποίοι θα βραβευτούν τη βραδιά της πρεμιέρας.

Η αυλαία ανοίγει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου με τη νέα κόπια της μυθικής ταινίας «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη, σαράντα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας. Εμπνευσμένος από την πολυτάραχη ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας του ρεμπέτικου, Μαρίκας Νίνου, ο Κώστας Φέρρης αφηγείται την τραγική ιστορία της, την ιστορία μιας ταλαντούχας τραγουδίστριας των ρεμπέτικων τραγουδιών, από τη γέννησή της στη Σμύρνη το 1917, μέχρι τον πρόωρο χαμό της στην Αθήνα το 1955.

Ρεμπέτικο, Κώστας Φέρρης | H Πρεμιέρα για το 11ο Φεστιβάλ Κινημτογράφου Χανίων | ΠΕ Κρήτης

Ρεμπέτικο, Κώστας Φέρρης | H Πρεμιέρα για το 11ο Φεστιβάλ Κινημτογράφου Χανίων | ΠΕ Κρήτης

Ειδικός καλεσμένος του Φεστιβάλ οκορυφαίος Ελβετός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Αλεξάντερ Ο. Φιλίπ, ο οποίος θα παρευρεθείστην προβολή του ντοκιμαντέρ του «78/52», την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου(μια ματιά χωρίς προηγούμενο στην εικονική σκηνή στο ντους της ταινίας «Ψυχώ» (1960) του Alfred Hitchcock) και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Η πρώτη ταινία του μικρού αφιερώματος στη Βουβούλα Σκούρα είναι το “The Red Bank. JamesJoyce: Τα τετράδιά του, των Ελληνικών”πουθα προβληθεί την Παρασκευή 20/10, ενώ η καθιερωμένη μεταμεσονύχτια προβολή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/10, με την ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Όλα είναι δρόμος”, παρουσία του σκηνοθέτη.

Την Κυριακή 22/10 το Φεστιβάλ θα τιμήσει τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί μετά την προβολή της ταινίας του “Μαζί η τίποτα” (In the Fade).

Η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ στην κατηγορία “Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους” είναι η ταινία“Πίσω από τις θημωνιές” της Ασημίνας Προέδρου, που θα προβληθεί τη Δευτέρα 23/10.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών, καθώς και των παράλληλων δράσεων, έχει ήδη ανακοινωθεί και είναι διαθέσιμο στο: www.chaniafilmfestival.com όπου μπορείτε επίσης να βρείτε τον πολυσέλιδο κατάλογο και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ σε ηλεκτρονική μορφή.

Αυτοτελές πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελούν οι ταινίες οι οποίες θα προβληθούν στην online αίθουσα προβολής μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, σε όλη την Ελλάδα διαδικτυακά – σε προστατευμένο περιβάλλον – στο www.chaniafilmfestival.com.

Παράλληλα μοναδικά εργαστήρια και masterclasses θα υλοποιηθούν σε φυσικό περιβάλλον για τους φίλους του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Καθημερινά, ο παλμός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα μεταφέρεται μέσα από το Δίκτυο Fm 91,5 , που για μια ακόμη χρονιά θα εκπέμπει – στα fm αλλά και διαδικτυακά, 19:00-20:00 από εξωτερικό studio στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Παράλληλα τις πρωινές ώρες το CFFradio με την υποστήριξη του Ράδιο Ένταση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης εκπέμπει με τα σχολεία των Χανίων.

Επίσης, μέσα από το κανάλι του CFF11 στο YouTube, θα υπάρχει μια καθημερινή ροή video, η οποία θα δίνει τον παλμό του Φεστιβάλ με παρουσιάσεις, συζητήσεις και πολλές εκπλήξεις. Φυσικά, όπως κάθε χρόνια, η δημιουργική ομάδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παράγει ένα 8λεπτο ντοκιμαντέρ ημέρας με τον καθημερινό παλμό του Φεστιβάλ το οποίο προβάλλεται από την ΕΡΤ3, τη Βουλή Τηλεόραση, τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, την Τηλεόραση Creta κ.α.

Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έχουν Ελεύθερη Είσοδο και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Σας περιμένουμε!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ CFF


 

Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα τελούν υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας-Θρησκευμάτων-Αθλητισμού, Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων,

Σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης,

Πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

 

Χορηγοί #CFF11

COSMOTE TV

Τράπεζα Χανίων, Κρητικά Ακίνητα,Samaria

Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μετακινήσεων: ANEK Lines BlueStar Ferries

Χορηγός Αεροπορικών Μετακινήσεων:AegeanAirlines

Χορηγός Τοπικών Μετακινήσεων: CarwizGr

 

 

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP