Νέα - Δελτία Τύπου

Home » CFF Cine Club » ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ΄ΑΣΤΕΡΙΑ Κινηματογραφικά 2ημερα στον Δημοτικό Κινηματογράφο Χανίων «ΚΗΠΟΣ»

ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ΄ΑΣΤΕΡΙΑ Κινηματογραφικά 2ημερα στον Δημοτικό Κινηματογράφο Χανίων «ΚΗΠΟΣ»

23 Ιουλίου, 2021
CFF Cine Club , Chania Film Festival
0

Συνάντηση 2η

28 και 29 Ιουλίου 2021

Μουσικές συναντήσεις σε κινηματογραφικό φόντο..!

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου παρουσιάζουμε ένα ακόμα «Κοντσέρτο για πιάνο και βωβό κινηματογράφο» με τον διακεκριμένο σολίστ και συνθέτη, Γιώργο Σαλτάρη ο οποίος θα επενδύσει ζωντανά με την μουσική του την προβολή της ταινίας Το Χαμίνι – The Kid Σκηνοθεσία: Charles Chaplin| 60΄ | 1921 | Αμερική.

«Το χαμίνι» γυρίστηκε το 1921 και είναι εξολοκλήρου δημιούργημα του μεγάλου Τσάρλι Τσάπλιν. Αποτελεί επίσης το πρώτο του αριστούργημα. Η ταινία διατηρεί τα στοιχεία της σλάπστικ κωμωδίας, έχει όμως και πολλά στοιχεία από την προσωπική ζωή του Τσάπλιν. Ο χαμός του παιδιού του, το διαζύγιο του και τα φτωχικά του χρόνια παρουσιάζονται στο φίλμ.

Εκατό χρόνια από την δημιουργία της η ταινία παραμένει ζωντανή στην συνείδηση όλων μας προκαλώντας το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού.

Εκατό χρόνια μετά σας καλούμε σε μοναδικό ταξίδι στην 7η Τέχνη για μια μοναδική θέαση της ταινίας με την μουσική να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της κινηματογραφικής ταινίας με τον πιανίστα και συνθέτη Γιώργο Σαλτάρη να αυτοσχεδιάζει δημιουργώντας της «μιας βραδιάς» το soundtrack του φιλμ.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτική παρουσίαση της ταινίας

https://chaniafilmfestival.com/to-xamini/

Γενική Είσοδος 5 €

(Οι κάτοχοι Κάρτας Φίλων μπορούν να κάνουν χρήση της)

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου τιμούμε την γενέθλια μέρα του Μίκη Θεοδωράκη και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων παρουσιάζουμε την ταινία “Κατάσταση Πολιορκίας” Σκηνοθεσία: Κώστα Γαβρά / 115΄/ 1972 / Μουσική: Μίκη Θοδωράκη και με πρωταγωνιστές τους: Yves Montand, Renato Salvatori, O.E. Hasse, Jacques Weber, Jean-Luc Bideau.

Εξαιρετικό πολιτικό θρίλερ με θέμα την απαγωγή, ανάκριση κι εκτέλεση του Νταν Μιτριόνε, εκπαιδευτή των λατινοαμερικανικών αστυνομιών στις σύγχρονες “τεχνικές ανάκρισης” της CIA, από τους αντάρτες πόλης Τουπαμάρος της Ουρουγουάης (1970). Ένας πράκτορας της CIA εκπαιδεύει τις υπηρεσίες ασφαλείας φιλικών χωρών σε σύγχρονες μεθόδους βασανισμού. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Νταν Μιτριόνε.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτική παρουσίαση της ταινίας

https://chaniafilmfestival.com/state-of-siege/

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Επόμενο διήμερο 18 και 19 Αυγούστου

Παράλληλα συναντιόμαστε όπως κάθε χρόνο με ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ΄ΑΣΤΕΡΙΑ σε πλατείες χωριών και γειτονιών του Δήμου Πλατανιά αλλά και στα ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΦΩΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ακολουθήστε το Chania Film Festival για να μάθετε τις δράσεις μας για το φετινό καλοκαίρι!

CFF ClubSummer Edition

Θερινός Κινηματογράφος “Κήπος”

Συνάντηση 2η

Τετάρτη 28 Ιουλίου : Το Χαμίνι – The Kid προβολή – «Κοντσέρτο για πιάνο και βωβό κινηματογράφο» με τον διακεκριμένο σολίστ και συνθέτη, Γιώργο Σαλτάρη.

Πέμπτη 29 Ιουλίου: Κατάσταση Πολιορκίας

Όλες οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 21:15

Παρακαλούμε να κάνετε κράτηση θέσης εδώ

https://www.chania-culture.gr/events/kepos/-/-

Για τις προβολές εφαρμόζονται τα εκάστοτε υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του covid 19.

Πληροφορίες:

https://chaniafilmfestival.com/cineclub/

CFF - Σινεμά Κάτω από τ΄Αστέρια - Καλοκαίρι 2021 - Συνάντηση 2η

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP