Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Δελτία Τύπου » Γυναίκες που γίναν ένα με τη γη

Γυναίκες που γίναν ένα με τη γη

24 Νοεμβρίου, 2022
Δελτία Τύπου , Νέα
0

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ
(θεατρικό  αναλόγιο)
με την Μαρινέλλα Βλαχάκη

 Στις 16ήμερες Δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών, παρουσιάζουμε  την παράσταση “Γυναίκες που γίναν ένα με τη γη” που είχε ανέβει για πρώτη φορά πριν αρκετά χρόνια και είχε αγαπηθεί πολύ.

Η περιοδεία είναι ως εξής: 30 Δεκεμβρίου Μάλεμε Δήμου Πλατανιά. 1η Δεκεμβρίου ‘Σπίτι του Πολιτισμού” Ρέθυμνο και 2 Δεκεμβρίου Κριτσά   Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η παράσταση αποτελείται από επτά λαϊκές αφηγήσεις γυναικών της Ηπείρου και αναφέρονται κυρίως στην περίοδο του 1940.  Την καταγραφή έχει κάνει η συγγραφέας Γεωργία Σκοπούλη. Γυναίκες της γης, σημαδεμένες από τα στοιχεία της φύσης, την ανέχεια, τον πόλεμο, τον εμφύλιο την ξενιτιά και την απίστευτη σκληρότητα των αντρών. Μας μιλάνε για τη ζωή τους με λόγο απέριττο, αληθινό, για μιαν άλλη Ελλάδα που σχεδόν έχουμε ξεχάσει. Οι αγράμματες  αυτές γυναίκες, μας μεταφέρουν το βίωμά τους με αξιοπρέπεια και πίστη για τη ζωή και  κυρίως χωρίς εμπάθεια και μίσος. Αυτές οι γυναίκες έκαναν την πολύπαθη ζωή τους τραγούδι και η γνωριμία μας μαζί τους, μας αφήνει εν τέλει ένα αίσθημα αισιοδοξία!

Video παράστασης: Θοδωρής Παπαδουλάκης – Γιάννης Κρητικός
Θεατρική προσαρμογή κειμένων – ερμηνεία: Μαρινέλλα Βλαχάκη
Διασκευή δημοτικών τραγουδιών: Λεωνίδας Μαριδάκης
Τραγούδι: Λεωνίδας Μαριδάκης, Δανάη Μπότικ
Φωτογραφίες: Φωτογραφικό αρχείο Μουσείου Μπενάκη

Παραγωγή : Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP