Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Chania Film Festival » Προβολές ταινιών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Προβολές ταινιών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

26 Νοεμβρίου, 2022
Chania Film Festival , Δελτία Τύπου , Νέα
0

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, ο Δήμος Χανίων, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (Chania Film Festival) και την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνουν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 9:30 στο Πνευματικο Κέντρο Χανίων  κινηματογραφική προβολή με τις ταινίες :

 Ένα σχολείο, δύο κόσμοι

 Μια ταινία του Δημοτικού Σχολείου Εμπρόσνερου Αποκορώνου

Διάρκεια : 12΄52΄΄

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το σχολικό έτος 2018/2019.

Το τμήμα στο οποίο ανήκει η Ευαγγελία, έχει δύο δασκάλες. Και οι δύο ασχολούνται με την διδασκαλία ωστόσο η μία μιλά την νοηματική γλώσσα και βοηθά την μικρή να συνεργάζεται με τους συμμαθητές της και να κάνει μάθημα μαζί τους χωρίς, να υπάρχει κανένας διαχωρισμός και καμία διάκριση.

 

 Άκουσέ Με

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Οικονόμου
Διάρκεια: 52 ’ – Ελλάδα, 2008
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Οικονόμου
Παραγωγή: Μαριάννα Οικονόμου
Φωτογραφία: Μαριάννα Οικονόμου
Μοντάζ: Σταύρος Κτόρης

Μέσα από την βαθιά επιθυμία και τον αγώνα του Κώστα να πάει σε κανονικό και όχι ειδικό γυμνάσιο, διαφαίνεται πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται, βιώνει και διαχειρίζεται κάθε μέλος της οικογένειάς του την κινητική αναπηρία του Κώστα. Η ταινία παρακολουθεί την ψυχολογική αναστάτωση που προκαλεί σε όλους η διαδικασία επιλογής του σχολείου, πράγμα που σηματοδοτεί την προσωπική ταυτότητα του Κώστα σε σχέση με τον εαυτό του και τους άλλους. Παράλληλα, ξετυλίγεται η ιδιαίτερη σχέση που έχει με την αδελφή του, μια σχέση καθοριστική για την ζωή και των δυο.
“Αν πέσω, έχω την δύναμη να σηκωθώ. Αν με κοροϊδέψουν, δεν θα κλάψω. Αφήστε με να έχω εγώ την ευθύνη του εαυτού μου.”

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP