Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Cineγραφήματα » Ολοκληρώθηκαν 5 μέρες γεμάτες θέαση, δράση και δημιουργία από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Ολοκληρώθηκαν 5 μέρες γεμάτες θέαση, δράση και δημιουργία από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

17 Απριλίου, 2019
Cineγραφήματα , CineΜαθήματα
0

Ολοκληρώθηκε ένα πενθήμερο (10-14 Απριλίου 2019) γεμάτο από πλούσιες δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ξεκινήσαμε την Τετάρτη 10 Απριλίου με το διήμερο αφιέρωμα σε ταινίες του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο κατάμεστο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Πέμπτη και Παρασκευή, τις πρωινές ώρες συνδιοργανώσαμε με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Κρήτης και τις συντονίστριες κυρίες Χαρά Ανδρεάδου και Αθηνά Ντούλια – συντονίστριες εκπαιδευτικού έργου Π.Ε. – επιμορφωτικο σεμινάριο για τη δημιουργική γραφή με εισηγητή τον συνεργάτη μας Σταύρο Γρόσδο.

Πέμπτη και Παρασκευή, συμμετείχαμε – για μια ακόμη χρονιά – στο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας που διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, προβάλλοντας ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων και παράλληλα υλοποιήσαμε σεμινάρια κινηματογράφου σε ομάδες σχολείων.

Το πρόγραμμα των δράσεων μας συνεχίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα με την παρουσίαση του βιβλίου Κινηματογράφος και Δημιουργική Γραφή του Σταύρου Γρόσδου. Το Σάββατο το απόγευμα, μαθητές του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου, παρακολούθησαν τη δίωρη δράση μας “Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο”, βλέποντας ταινία μικρού μήκους και συμμετέχοντας σε βιωματικές ασκήσεις με αφορμή την ταινία αλλά και την τέχνη του κινηματογράφου.

Την Κυριακή το πρωί, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συνάντηση εκπαιδευτικών της ομάδας εργασίας του προγράμματος μας cineΓραφήματα, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε ο σχεδιασμός και τα γυρίσματα ταινίας animation, με το τοπικό τμήμα Χανίων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Φυσικά, όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε εξέλιξη γυρίσματα ταινιών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο πλαίσιο της δράσης cineΜαθήματα.

Ένα πλούσιο πενθήμερο με συμμετοχή, δράση, εκπαίδευση, δημιουργία και φυσικά ενθουσιασμό. Δράσεις όλο το χρόνο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP