Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Tres Court » Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court, για μια ακόμη χρονιά, στην Κρήτη, 7 και 8 Ιουνίου 2021 από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court, για μια ακόμη χρονιά, στην Κρήτη, 7 και 8 Ιουνίου 2021 από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

1 Ιουνίου, 2021
Tres Court
0

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων φιλοξενεί το διαγωνιστικό 23ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court!

Δείτε το trailer: https://youtu.be/0ILemi1l-xs

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στα Χανιά, τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία και την Τρίτη 8 Ιουνίου στο Ρέθυμνο θα απολαύσουμε το γρηγορότερο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου: 42 ταινίες μέσα σε δύο ώρες! Θα παρασυρθούμε σ’ ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, συνδιαμορφώνοντας μαζί με άλλες 60 πόλεις από όλον τον κόσμο το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Βραβείου Κοινού!

Βλέπουμε, Κρίνουμε και Ψηφίζουμε!

Δευτέρα 7 Ιουνίου, 9μμ

-Χανιά: Θερινός Κινηματογράφος «Κήπος»
[Είσοδος μόνο με δωρεάν ηλεκτρονική κράτηση από εδώ: https://eventsframe.com/e/s5BbUtyHm/23-tres-court/]

-Άγιος Νικόλαος: Θερινός Κινηματογράφος «Χριστίνα»

-Σητεία: Πεζόδρομος «Πάπιες»

Τρίτη 8 Ιουνίου, 9μμ

-Ρέθυμνο: Δημοτικός Κήπος

Το Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival.

Το φεστιβάλ, με έδρα το Παρίσι, πραγματοποιείται τα τελευταία 23 χρόνια κατά την ίδια χρονική περίοδο σε δεκάδες πόλεις όλου του κόσμου. Στη φετινή έκδοση συμμετέχουν πάνω από 60 πόλεις από 23 χώρες. Στο διαγωνιστικό του διεθνούς φεστιβάλ συμμετέχουν ταινίες διάρκειας, όχι μεγαλύτερης, από 4 λεπτά, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη από όλα τα μέρη του κόσμου. Ένα δίωρο ταξίδι με κινούμενες εικόνες, πλάτη και μήκη του πλανήτη. Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα -τα τελευταία χρόνια- σε 80 πόλεις και σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στη Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες, όχι μεγαλύτερες, από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.). Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή του διεθνούς Βραβείου Κοινού μέσω ψηφοφορίας.

Πληροφορίες:

https://chaniafilmfestival.com/tres-court/

https://www.facebook.com/TresCourtCrete

Το Très Court έρχεται στην Ελλάδα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival και με την υποστήριξη:

· Του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

· Του Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων «ΚΗΠΟΣ»

· Του Δήμου Ρεθύμνης

· Του Δήμου Αγίου Νικολάου και του ΠΑΟΔΑΝ

· Του Δήμου Σητείας

· Της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

· Της Κινηματογραφικής Λέσχης του Θεάτρου της Σητείας

· Του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP