Νέα - Δελτία Τύπου

Home » Εκδόσεις » ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ «Εμείς ξέραμε πως γράφαμε Ιστορία…» του Λευτέρη Λαμπράκη σε συνεργασία με τον Ματθαίο Φραντζεσκάκη

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ «Εμείς ξέραμε πως γράφαμε Ιστορία…» του Λευτέρη Λαμπράκη σε συνεργασία με τον Ματθαίο Φραντζεσκάκη

24 Μαΐου, 2021
Εκδόσεις
0

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

«Εμείς ξέραμε πως γράφαμε Ιστορία…».

Λευτέρης Λαμπράκης
Σε συνεργασία με Ματθαίο Φραντζεσκάκη

Σχήμα: 17X24
Σελίδες: 212
Έτος έκδοσης: 2021
ISBN: 978-618-5364-36-6
Τιμή 21,20 ευρώ
Εκδόσεις: ΠΕΚ – Πυξίδα της Πόλης
Για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
Σειρά: Τοπική – Προφορική Ιστορία

Ένα βιβλίο – αφιέρωμα στο Κορυφαίο Ιστορικό Γεγονός, 200 σελίδων περίπου, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο των γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Μάχης, όσο και των συναισθημάτων ανθρώπων που τα βίωσαν. Το βιβλίο βασίζεται σε πρωτογενείς πηγές, και συγκροτείται μετά από ενδελεχή έρευνα. Για πρώτη φορά περιλαμβάνει τις αναφορές των Δημοσιογραφικών Πρακτορείων, κατά τη διάρκεια της Μάχης, επιτυγχάνοντας έτσι τη ζωντάνια των γεγονότων μέρα με την μέρα. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παρακολουθούμε την σημαντική ιστορική Μάχη μέσα από τα πολεμικά ανακοινωθέντα. Επίσης, κείμενα και λόγια των πολεμιστών και των δύο πλευρών, όπως και μαρτυρίες των γενναίων Κρητικών, τους αφάνταστους ηρωισμούς των γυναικών, που αγωνίσθηκαν θαρραλέα και μέχρι τελικής πτώσεως ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της Μάχης, για την εξέλιξη του Β Παγκοσμίου πολέμου, όπως παρουσιάζεται και η «άλλη όψη» του πολέμου. Σημαντική επίσης αναφορά στο βιβλίο αποτελούν η ραδιοφωνική ομιλία του Νίκου Καζαντζάκη για τη Μάχη της Κρήτης, αλλά και το χειρόγραφο της ομιλίας του Σοφοκλή Βενιζέλου στην Αίγυπτο το 1943. Τέλος, μία ιδιαίτερη πλευρά του αποτελούν τα κείμενα γνωστών Χανιωτών Δημιουργών, όπως εκείνα του Γιώργη Μανουσάκη, της Βικτωρίας Θεοδώρου και της Αικατερίνης Κοκοβλή του Ειρηναίου Γαλανάκη που περιγράφουν πώς βίωσαν την γερμανική επίθεση στο νησί μας, παιδιά όντα. Τα κείμενα συνοδεύει αδημοσίευτο αρχειακό φωτογραφικό υλικό, εφημερίδες, αφίσες, περιοδικά και άλλα ντοκουμέντα της εποχής εκείνης δίνοντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη ματιά στην Ιστορία.

Για τη Μάχη της Κρήτης έχουν γραφεί εκατοντάδες βιβλία και έχουν γίνει άλλες τόσες εκτιμήσεις και αποτιμήσεις. Η διαφορά του βιβλίου που σας προτείνουμε προς έκδοση είναι ότι αυτό καταφεύγει στις πηγές, ερευνώντας την εποχή μέσα από την τότε καταγραφή της και το λόγο των πρωταγωνιστών της. Αποτελεί έτσι μια ξεχωριστή αναφορά στη Μάχη της Κρήτης, ικανή να διατηρήσει τη Μνήμη ζωντανή στο παρόν και στο μέλλον και να αποδώσει την οφειλόμενη Τιμή, 80 χρόνια μετά.

Το βιβλίο μπορείτε να το αναζητήσετε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία είτε να το παραγγείλετε απευθείας σε εμάς από το ηλεκτρονκό μας κάταστημα στην διεύθυνση https://chaniafilmfestival.com/shop/ ή από το βιβλιοπωλείο σας σε όλη την Ελλάδα.

Μπείτε στο site μας http://ekdoseis-pek.blogspot.gr/ για πληροφορίες για καθένα από τους τίτλους μας.

Αναζητήστε τα βιβλία μας σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Διάθεση – Διανομή: Τζανακάκης – Παρ’ ημίν.
Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 11. 106 81 Αθήνα.
Τηλ: 210 3802542

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Δείτε επίσης:

TOP